Kosmetisk och estetisk tandvård

Hollywood smile och andra kosmetisk tandvård ersätts inte av det nya tandvårdsstödet.

Många vill ha vitare tänder. I vissa fall handlar det bara om ytliga missfärgningar från till exempel kaffe och cigaretter, och då kan man lätt putsa bort dessa hos tandläkaren eller tandhygienisten. I andra fall sitter infärgningen djupare i emaljen och då måste tänderna genomgå tandblekning. Alla våra kliniker i Stockholm utför tandblekning. Om tandblekning inte hjälper eller om tandraden behöver ändras vad gäller färg och form, kan tänderna försättas med porslinsfasader (skalfasader) eller porslinskronor.

Vi erbjuder nu också behandling med avtagbar tandställning för snedställda framtänder, läs mer nedan.

Kosmetisk tandvård mha tandblekning

Den vanligaste behandlingen för kosmetisk tandvård är tandblekning. Tandblekning kan hjälpa dig få ljusare tänder oavsett om du föredrar en bekväm individuellt anpassad blekskena som du använder på natten eller om du bleker på plats hos oss. Vi har också förfyllda engångsskenor som kan användas när du kan! Vi använder av tandblekningsmedlet Opalescence, som är marknadens mest beprövade medel. Din tandläkare kommer att tillsammans med dig välja ut den produkt som bäst motsvarar dina behov för den missfärgningstyp du har.

För skötsel och användning blekskenor för hemmabruk, hänvisar vi till vår  instruktionssida.

Hollywood smile med porslinsfasader (skalfasader)

En skalfasad är en ersättning för en skadad eller missfärgad del av emaljen på framsidan av en tand, och tillverkas av porslin. Med hjälp av en fasad kan man också bredda en framtand för att fylla ut ett störande mellanrum. Fasaden tillverkas genom att tandläkaren formar till tandytan genom lätt slipning och en passande färg provas ut. Ett avtryck av tanden tas och skickas till tekniker som tillverkar fasaden. Efter provning kan fasaden ”klistras” fast på tanden. På så vis kan man skapa det perfekta Hollywood smile léendet

Porslinskronor

Se avsnittet ”kronor”.

Tandreglering för Hollywood Smile?

Det bör nämnas att tandreglering ibland kan vara ett alternativ till porslinsfasader och porslinskronor. Tandreglering kan med gott resultat användas som behandlingsalternativ hos en del vuxna. Det finns olika typer av tandställningar. En del är avtagbara, s.k ”osynliga tandställningar”, och andra sitter fastlimmade på tänderna, så kallad räls.

Diskutera med din tandläkare vilken som passar dig bäst.

Fillerbehandlingar

Naturligt skönhet- är det möjligt? Nu kan vi även behandla dina rynkor och läppar med STYLAGE fillers,som är tredje generationens hudfiller och är helt naturligt. Den används för att fylla ut fina linjer, djupare veck, samt för ökad volym i t.ex. kinder, panna och läppar. Vi har alltid legitimerad personal som utför behandlingen.

Hollywood smile