fbpx

Tandimplantat

Med moderna metoder och material hjälper våra erfarna tandläkare dig med en lyckad behandling. Vi erbjuder prisvärda tandimplantat till högsta kvalitet.

Tandimplantat Stockholm

Boka tid för gratis konsultation online. Vi har tandkliniker på flera orter i Stockholm.

På Tandea, är vi specialiserade inom underhållet och återskapandet av leenden. Vi erbjuder tandimplantat och lösningar för ersättning av förlorade tänder, utförda av några av landets mest kvalificerade och erfarna specialister

Vi erbjuder regelbundet gratis konsultationer för tandimplantat på våra kliniker i Stockholm. Dessa tillfällen erbjuder en unik möjlighet att bekanta dig med vårt team, diskutera dina behov direkt med våra experttandläkare, och utvärdera om tandimplantat är rätt lösning för dig. Våra tandläkare kommer undersöka dina vårdbehov, individuella förutsättningar, och lämpliga behandlingsalternativ. Dessutom får du möjlighet att uttrycka dina förväntningar, hopp och eventuella frågor. Deltagandet är helt utan förpliktelser, men kräver föranmälan.

Tandimplantat till bästa kvalitét

Varje år hjälper tandimplantatbehandlingar tusentals svenskar att återskapa sina leenden. Därför erbjuder vi dig att boka tid online på någon av våra  kliniker i Stockholm för en gratis konsultation för tandimplantat. Där kan du utforska om tandimplantat är rätt behandling för just dig.

Söker du en erfaren tandläkare för tandimplantat i Stockholm? Då har du hittat rätt. Med moderna metoder och material hjälper våra erfarna tandläkare dig till en lyckad behandling. Vi prioriterar kvalitet och erbjuder prisvärda tandimplantat.

Vidare arbetar vi med tandimplantat från Straumann, ett tandimplantatsystem som är världsledande och räknas som en av världens största och mest utvärderade, med över 30 års erfarenhet. Därför kan du känna dig trygg med vår expertis och de produkter vi använder för att hjälpa dig som behöver tandimplantat i Stockholm.

Fri konsultation!

Du kan känna dig trygg med implantatbehandling från Tandea. Högsta kvalitet till bra pris! Passa på nu då vi erbjuder fri konsultation.

Kampanjen gäller t o m 31 juli 2024

Välkommen på en gratis konsultation för tandimplantat

Tidsbegränsat erbjudande

Ta reda på om du är en bra kandidat och ta del av din tandimplantat konsultation i Stockholm helt gratis (värde: 1 990kr)

Vad ingår i tandimplantat konsultationen i Stockholm?

  • Klinisk undersökning av det tandlösa området
  • Anpassad behandlingsplan
  • Specialerbjudanden på tandimplantat
  • Information om bidrag och högkostnadsskyddet

Helt utan förpliktelser

Naturligtvis finns det inga skyldigheter eller dolda kostnader. Vi vill helt enkelt ge dig möjligheten att pröva oss till ett mycket bra pris för att vi är säkra på att du kommer att få en fantastisk upplevelse, och hoppas självklart att du vill fortsätta som patient

Tandimplant i Stockholm till rätt pris

Dessutom utförs hela behandlingen av tandimplantat under ett och samma tak på alla våra kliniker. Detta inkluderar både kirurgiska ingrepp och protetisk konstruktion. Våra tandläkare har omfattande erfarenhet av tandimplantat, både inom protetik och kirurgi. Hos oss får du professionell vård från första dagen och vi tar hand om helheten för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Våra kliniker hör till Sveriges modernaste och där blir du väl omhändertagen. Hos oss kan du alltid räkna med exceptionell vård till ett bra pris. Vi förstår vikten av ett strålande leende och strävar efter att ge dig bästa möjliga behandlingsresultat. Boka din tid för tandimplantat i Stockholm och ta det första steget mot ett vackert leende.

tandimplantat Stockholm Steg för steg

Tandimplantat i Stockholm- steg för steg

Konsultationen är en grundlig undersökning där vi pratar om din hälsa och kollar om du har allergier eller röker. Vi frågar också om du tar några mediciner. Sedan undersöker tandläkaren hur mycket plats vi har för implantaten, hur många tänder som ska ersättas och hur många implantat som behövs.

Därefter tas röntgenbilder för att kolla benstrukturen och se om det finns tillräckligt med utrymme för implantaten. Vi kollar också om det finns problem med tandroten eller käkbenet. När vi tittar på käkbenet kollar vi höjd, bredd och hur starkt benet är. Vi tar bilder för att se hur dina tänder syns och hur ditt tandkött ser ut. Vi kollar också om det finns känsliga områden, som nerven underkäken.

Efter undersökningen pratar vi om vad du kan förvänta dig av behandlingen. Vi ger dig också ett pris och hjälper dig att kolla om du kan få pengar från Försäkringskassan. Konsultationen är viktig för att planera din tandimplantatbehandling och se till att du får bästa möjliga vård utifrån ditt behov.

Innan behandlingen tar vi hand om eventuella tänder som ska ersättas och tandproblem som infektioner, hål eller rotfyllningar. Vi ser även till att din munhygien är på topp med hjälp av vår tandhygienist. För att du ska slippa gå utan tänder under behandlingen tillverkar vi redan nu provisoriska tänder som du kommer att använda. På så sätt kan du behålla ett komplett leende under hela processen.

Implantatet består av tre komponenter: tandkronan, en fixtur i form av en titanskruv och en distans som fungerar som kopplingen mellan tandkronan och fixturskruven.

Själva ingreppet äger rum när fixturskruven placeras i käkbenet. Operationen tar vanligtvis inte mer än en timme och behöver inte orsaka någon oro. Du kommer att vara lokalbedövad, vilket ger effektiv smärtlindring under hela ingreppet och ett par timmar efteråt.

Under operationen kan du känna lätt tryck och beröring, men smärtan är effektivt kontrollerad. Eftersom benet har borrats i kan du förvänta dig lite svullnad och ömhet efter operationen. Dessa besvär brukar avta inom några dagar och kan oftast hanteras med receptfria smärtstillande medel.

Det är viktigt att inte anstränga dig de första 24 timmarna efter operationen, men de flesta kan återgå till sitt arbete redan dagen efter. De få stygnen som satts in kommer att tas bort ungefär en vecka senare.

Efter operationen krävs tid för att låta fixturskruvarna integreras med benet. Den exakta tiden varierar beroende på benets kvalitet och antalet skruvar som har placerats. Ibland kan implantatet belastas omedelbart, medan det i andra fall kan ta upp till fyra månader innan skruvarna är fullständigt vuxit fast i benet. Under denna viloperiod kommer du att ha provisoriska tänder. Om ditt käkben är tunt eller skadat, till exempel efter en infektion eller tandutdragning, kan det vara nödvändigt att använda konstgjort ben för att fylla på. Det konstgjorda benet fungerar som ett stödstruktur för kroppens naturliga ben. Efter 6-9 månader, när det konstgjorda benet har tjänat sitt syfte, kommer ditt egna ben att ha växt tillbaka.

Efter operationen växer tandimplantatet samman med käkbenet (osseointegration) som därför blir ett bra stöd för konstgjorda tänder. Det är processen där implantatet växer samman med ditt käkben. Läkningstiden kan variera mellan enskilda individer. Under denna period kan du använda provisoriska tänder som gör det lättare att tugga och leva normalt. Följ din tandläkares råd noggrant för att säkerställa en framgångsrik läkning.

Efter läkningsprocessen går vi vidare till att återskapa dina nya tänder. Den här delen av behandlingen tar oftast några veckor, och ibland får du möjlighet att testa utseendet och känslan av dina nya tänder. Tidsåtgången för rekonstruktionen kan variera beroende på om det handlar om en enskild tand, flera tänder eller hela käken.

Din tandläkare skapar en modell av hur dina nya tänder ska se ut. Sedan skapar tandläkaren en gipsmodell baserad på en avtryckning av tandimplantatet. Denna gipsmodell fungerar som en exakt kopia av din mun och är grunden när teknikern och tandläkaren anpassar de nya tänderna. Vi skapar en vaxmodell som visar det önskade utseendet på dina tänder, följt av att tandteknikern tillverkar de nya tänderna i det material som tidigare har valts i samråd med din tandläkare.

Eftervård för tandimplantat är en avgörande del av processen för att säkerställa långvarig hållbarhet och optimalt skick för dina implantat. Fortsätt att borsta och använda tandtråd regelbundet för att på bästa sätt upprätthålla god munhygien kring implantaten.

Regelbundna kontroller hos tandläkaren är också viktiga för att övervaka implantatens tillstånd och förebygga eventuella problem. Om du är en rökare, bör du överväga att sluta eftersom rökning kan negativt påverka implantatens livslängd. För att skydda dina implantat och tänder, rekommenderar vi att du använder tandskydd om du deltar i sporter som kan innebära risk för tandskador och förlorade tänder.

Tandimplantat garanti

På Tandea erbjuder vi en tre års garanti för konstruktionen ovanför tandköttet. Vi erbjuder även livstidsgaranti för skruvarna i käkbenet (dock inte kirurgin).

Bidrag för tandimplantat

Tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd Vid större behandling kan högkostnadsskyddet täcka upp till 85% av referenskostnaden, dessutom får du tandvårdsbidrag från 24 års ålder.

Räntefri delbetalning

Alla ska ges möjligheten att skaffa tandimplantat oavsett ekonomisk situation. Prata med oss under din konsultation för information om räntefri delbetalning.

Vanliga frågor om tandimplantat

Under behandlingen får du lokalbedövning och vid oro inför behandlingen kan din tandläkare ge dig lugnande medicin.

Läs våra tips för tandvårdsrädsla.

Tandimplantat pris varierar beroende på dina behov. Grundpriset för en enstaka tandimplantatbehandling börjar vanligtvis vid 18 000 kr. Tandimplantat pris kan dock variera beroende på hur många tänder som ska behöver ersättas och hur många implantat man behöver.

För en exakt kostnadsuppskattning, boka en konsultation med vår tandläkare. Vi kommer att bedöma ditt fall, diskutera dina behov och ge dig en detaljerad prisbild. Låt oss hjälpa dig återfå ditt leende och din tandhälsa. Kontakta oss för en konsultation.

Det är viktigt att sköta sin munhygien, att vara noggrann och konsekvent är avgörande för att förlänga implantatens livslängd och minska risken för komplikationer. Implantatets livslängd varierar beroende på flera faktorer, inklusive god munhygien, hälsa och livsstil. Med korrekt vård kan implantatet hålla livet ut, men det kräver noggrann munhygien och regelbundna besök hos tandläkaren.

Rökning och vissa allmänsjukdomar kan påverka implantatets överlevnad negativt, så att sluta röka och upprätthålla god hälsa är viktigt för att förbättra implantatets chanser att lyckas. Sammantaget är tandimplantatets livslängd resultatet av en kombination av faktorer, och patientens engagemang för god munvård och hälsa spelar en central roll.

Tandimplantatets livslängd en kombination av flera faktorer, inklusive noggrann munvård, hälsosamma vanor och en stabil allmän hälsa. Genom att ta hand om sitt implantat och sitt allmänna välmående kan patienter öka chanserna att ha fungerande och hållbara implantat livet ut.

Ja, tandimplantat är generellt sett en säker och effektiv behandling för att ersätta förlorade tänder. Denna metod har blivit alltmer populär eftersom den erbjuder flera fördelar jämfört med andra alternativ, såsom proteser eller löständer.

En av de främsta fördelarna med tandimplantat är dess hållbarhet. Om de sätts in korrekt och sköts på rätt sätt, kan implantaten hålla en lång tid och till och med livet ut. Detta ger patienter en långsiktig lösning som inte kräver regelbundna ersättningar eller justeringar, vilket ofta krävs med proteser.

Tandimplantat erbjuder också en hög grad av stabilitet och komfort över lång tid. Eftersom de fästs i käkbenet, fungerar de nästan som naturliga tänder. Detta gör att patienter kan äta, tala och le med sina nya tänder utan att oroa sig för att deras tänder ska glida eller skava.

Hos oss på Tandea har tandläkarna flera år erfarenhet och behandlar hundratals patienter varje år.

Tandimplantat är ett bra val för att ersätta förlorade tänder. De är hållbara och ger en naturlig känsla och utseende. Dessutom hjälper de till att bevara käkbenet och påverkar inte dina andra tänder. Rådgör med din tandläkare för att avgöra om de passar dig.

Ett tandimplantat består av tre huvudsakliga komponenter:

  1. Tandkrona: Tandkronan är den synliga delen av implantatet som liknar och fungerar som en naturlig tand. Den är i flesta fall tillverkad av porslin eller keramik och är det du ser när du ler eller talar.
  2. Fixtur: Fixturen är den centrala delen av implantatet och utgörs av en titanskruv som borras fast i käkbenet under en kirurgisk procedur, detta fungerar ungefär som en konstgjord rot. Den har en viktig funktion i att säkerställa stabiliteten och hållbarheten för implantatet.
  3. Distans: Distansen är en kopplingskomponent som förbinder tandkronan med fixturskruven. Den fungerar som ett mellanled och möjliggör en stark och säker anslutning mellan tandkronan och den inopererade delen i käkbenet.

Tillsammans skapar dessa tre delar en komplett och funktionell tandimplantatstruktur som kan ersätta förlorade tänder och återställa tuggförmågan samt estetiken i ditt leende.

Tandimplantat är specialanpassade konstgjorda tänder som används för att ersätta skadade eller förlorade tänder genom ett kirurgiskt ingrepp. Denna moderna teknik erbjuder en pålitlig lösning för dem som har förlorat en eller flera tänder och önskar återställa både funktion och estetik i sitt leende.

Till toppen