Barntandvård

Tandea ansvarar för barntandvården

Vi har på uppdrag av Stockholms Läns landsting befolkningsansvar för barn och ungdomar i ett av våra upptagningsområden (Skärholmen), vilket innebär att bl.a. vi ska se till att barn och ungdomar i området får regelbunden tandvård om de inte har valt tandvård hos andra vårdgivare.

Barntandläkare på Södermalm?

Sedan hösten 2017 tar våra duktiga tandläkare även hand om barn på kliniken på Södermalm. Vill du lista ditt barn hos en av våra duktiga barntandläkare i Hallunda, Skogås, Skärholmen och på Södermalm, kan du göra det genom att fylla i formuläret här.

Gratis tandvård upp till 23 år

Vi på Tandea satsar på förebyggande tandvård, så vänta inte tills ditt barn får tandvärk innan ni går till tandläkaren. Barn har alltid gratis tandvård till och med det året de fyller 23 år. Vi har duktiga tandläkare inom barntandvården och vi är bra på att bemöta barn. Därför kan vi också ge bra råd om tandvård.

Ta hand om mjölktänderna!

Tro inte att regelbundna besök till tandläkaren är onödiga för mjölktänder som “ändå kommer att ramla ut”. De flesta mjölktänder kommer att vara i tjänst i nästan tio år och deras hälsa och tandställning är av stor betydelse för permanenta vuxentänderna.