Hudbehandling för rynkor

Med hjälp av ett muskelavslappnande läkemedel som reglerar sammandragning av muskler kan rynkor i hud och ansikte slätas ut. Vi använder ett av de vanligaste preparaten på den svenska marknaden,

Behandling tar inte längre än 15 min och majoriteten av tiden går åt förberedelser, examination och konversation. Vi kommer att fotografera dig före behandling för att senare kunna se ditt resultat. En analys av dina muskler, dess position och kraft kommer att göras för ett bra resultat. Bedövning behövs inte och du kan återgå till din vardag samma dag.

Behandling mot tandgnissling/tandpressning

Även om medlet är mest känt som en kosmetisk behandling, kan den också användas för att minska symtomen vid tandpressning/tandgnissling eller till och med eliminera besvären (som smärta, stela käkmuskler, huvudvärk)  helt. När medlet injiceras i de drabbade musklerna blockeras de nervsignaler som hjälper musklerna att röra sig tillfälligt. Som ett resultat slappnar musklerna av. Effekterna av injektionerna varar i upp till 3 månader, och processen tar bara några minuter.

Med en rad behandlingar tränas musklerna om för att slappna av och symtomen börjar sakta avta med tiden.

Läs mer om tandpressning

Efter behandling

Du kan få lite rodnad och svullnad direkt efter injektionen och det brukar gå över inom några timmar. Maximal effekt uppnås efter 10-14 dagar. Komplikationerna är ganska låga, men om det skulle ske så är de ofta temporära och milda. Ingen botemedel finns och preparatet nedbryts och utsöndras av dine gen kropp. Muskelaktivitet återhämtas efter 2-4 månader.

De vanligaste förekommande komplikationer är:

  • Milda blåmärke och svullnad efter injektion
  • Spänningshuvudvärk de första veckorna (mer vanligt)
  • Värk och lätt klåda i injektionsområde
  • Allergisk reaktion (väldigt sällsynt)
  • Asymmetri (till exempel hängande mungipa, eller ögonlock). Den är övergående när effekten avtar.

Touch up

Litet påfyllning kan behövas för vissa personer där muskelaktivitetet kvarstår. Detta kan göra tidigast efter 14 dagar från injektionsdagen och senast tom dag 21 från injektionsdagen. Du är välkommen att boka den själv vid behov på någon av våra åtta kliniker i Stockholm. .  Touch up är kostnadsfritt.

Kom in på gratis konsultation helt utan förpliktelser

Naturligtvis finns det inga skyldigheter eller dolda kostnader. Vi vill helt enkelt ge dig möjligheten att pröva oss till ett mycket bra pris för att vi är säkra på att du kommer att få en fantastisk upplevelse, och hoppas självklart att du vill fortsätta som patient
hudbehandling Stockholml