Bettskenor

Hård bettskena

Har du problem med käkleden, stela käkmuskler eller huvudvärk på morgonen, kan det vara ett tecken på att du pressar tänderna nattetid. En del människor kan till och med pressa tänderna dagtid. Om du dessutom gnisslar tänder blir också tänderna utnötta. Dessutom kan det leda till ilningar och ett bett som blir insjunket.

För att motverka besvär och för att förebygga skador i bettet och käk apparaten, gör våra tandläkare i närheten av Västberga en s.k. bettskena. En bettskena som görs i hårdplast är plan, och appliceras i ena tandraden så att motstående tandrad får röra sig fritt på plastskenan. Det avlastar käkled och käkmuskler.

Mjuk plastskena

I samband med stora protetiska ersättningar lämnar vi alltid en s.k. mjuk plastskena för att motverka slitage i den nya konstruktionen och för att förhindra skador. Denna skena görs i mjukplast och håller en viss tid, och behöver förnyas då den blir gammal och sliten.

bettskena

Skötsel

Tandborstning av skenan på morgonen med vanlig tandkräm och kallt vatten. Förvaras torrt eller läggs i vatten under dagen.

Garanti

1 års garanti.

Läs mer på 1177.se