Osynliga tandställningar

Tandreglering mha tandställning kan ibland vara ett alternativ till porslinsfasader och porslinskronor. Tandreglering kan med gott resultat användas som behandlingsalternativ hos en del vuxna. Det finns olika typer av tandställningar. En del är avtagbara, s.k “osynliga tandställningar”, och andra sitter fastlimmade på tänderna, så kallad räls.

Diskutera med din tandläkare vilken som passar dig bäst. Behöver du fast tandställning, kan vi sända remiss till en tandregleringsspecialist. Väljer du avtagbar eller s.k osynlig tandställning kan vi hjälpa dig på plats. Våra tandläkare runt om i Stockholm är lång och klinisk god erfarenhet av denna behandlingsmetod. Nedan presenterar vi metoder vi tillämpar.

Osynlig tandställning med ClearCorrect

Om du inte är nöjd med dina tänders utseende, men samtidigt inte vill ha ”räls”, kan  s.k osynlig tandställning vara en bra lösning. Vi erbjuder nu våra patienter ”osynlig” tandställning till bästa pris med systemet ClearCorrect.  Till skillnad från tradtionell ”rälls” är tandställning med ClearCorrect både bekvämare och billigare, till mycket mindre kostnad. ClearCorrect är mer mångsidig och kan med fördel flytta mer än bara framtänder.

Behandlingen med ClearCorrect planeras helt digitalt. Innan din tandläkare påbörjar behandlingen, presenterar vi hur slutresultatet kommer att bli. På så vis kan vi arbeta förutsägbart, och du blir involverad både före och under behandlingen. Tandläkaren ger dig sedan skenor som du tar med dig hem. Du byter skenor 1-2 veckors mellanrum, var du än befinner dig.

Skenorna är av plastmaterial, och är bekvämare, än vanlig ”räls”, och gör mindre ont än vanlig tandställning.

Skenan av plast är avtagbar så du kan fortsätta göra allt som du brukar.

Osynlig tandställning

Inman Aligner

Den andra metoden med osynlig tandställning är med s.k.  Inman Aligner, som är en enkel avtagbar tandställning för att korrigera enklare trångställda och snedställda tänder kontrollerat och säkert. Behandlingen är mycket säker och effektiv jämfört med andra behandlingsalternativ. Med den patenterade Inman Aligner flyttas dina tänder varsamt till en ideal position på några få veckor till månader.

Till skillnad från ClearCorrect kan man med Inman Aligner bara korrigera enklare bettfel.

Tandställning pris

Beroende på bettfelet, kan behandlingstiden vara olika. Priset varierar därför. Vi har därför kostnadsfri konsultation, där vi lämnar ut ett exakt pris, och berättar mer om det realistiska behandlingsresultatet.

osynlig tandställning