Tandblekning hos tandläkare

Tandblekning hos tandläkare innebär att man bleker tänderna på plats. Denna metod lämpar sig för dig som vill ha vitare tänder snabbt. I vissa fall handlar det bara om ytliga missfärgningar från till exempel kaffe och cigaretter, och då kan man lätt putsa bort dessa hos tandläkaren eller tandhygienisten. I andra fall sitter infärgningen djupare i emaljen och då måste tänderna genomgå tandblekning. Alla våra kliniker i Stockholm utför tandblekning. Om tandblekning inte hjälper eller om tandraden behöver ändras vad gäller färg och form, kan tänderna försättas med porslinsfasader eller porslinskronor.

Tandblekning enligt “hemmametoden”

För att bleka alla tänder, antingen enbart i överkäken eller både uppe och nere, gör man en individuell skena i plast som patienten fyller med ett särskilt blekmedel och sätter på tandraden. Skenan kan antingen bäras på dagen eller på natten. Behandlingen kan behöva upprepas efter 1-3 år, men då har man redan skenan så det blir billigare att bara köpa nytt blekmedel till.

Denna metod är bevisad vetenskaplig och har bästa effekten, jämfört med blekning i stolen.

Det finns inga kända allvarligare biverkningar och de medel vi använder är godkända. Ibland blir tänderna känsligare för kyla efteråt, men detta kan i regel behandlas. Eftersom inte fyllningar bleks på samma sätt som emaljen kan man också behöva byta ut fyllningarna i framtänderna mot en ljusare nyans när man bleker tänderna.

För skötsel och användning hänvisar vi till vår  instruktionssida.

Både metoderna kostar ungefär lika mycket.

Läs mer om tandblekning