fbpx

Tandblekning

Många vill ha vitare tänder. I vissa fall handlar det bara om ytliga missfärgningar från till exempel kaffe och cigaretter, och då kan man lätt putsa bort dessa hos tandläkaren eller tandhygienisten. I andra fall vill ha vitare tänder än naturlig färg. Då kan man använda sig av tandblekning, som utförs hemma, på plats eller hos någon av våra tandläkare i Stockholm.

Tandblekning i Stockholm

Metoden representerar en eftertraktad kosmetisk behandling som stadigt ökar i popularitet för de som önskar vitare tänder. Hos oss använder vi Opalescence tandblekning för att effektivt avlägsna missfärgningar och fläckar. Denna smidiga och smärtfria procedur förvandlar snabbt ditt leende, ger det en strålande lyster och gör tänderna vitare.

Vi erbjuder olika metoder för att uppnå vitare tänder, inklusive professionella behandlingar som våra erfarna tandläkare utför eller bekväma hemma-kit. Resultaten kan variera, men med rätt eftervård och tandhygien blir effekterna ofta långvariga.

Opalescence – marknadens mest beprövade medel

Som en del av vår tandblekningstjänst i Stockholm använder vi Opalescence, ett marknadsledande medel. Det innehåller kaliumnitrat och fluor för att upprätthålla emaljens fluorbalans och förebygga uttorkning samt återställa tandfärgen. Opalescence finns i olika styrkor och smaker som mint och melon för att passa just dina behov.

tandblekning stockholm

Tandblekning hos tandläkare

När du väljer tandblekning hos tänderna hos en tandläkare, behandlar vi dig direkt i kliniken. Denna metod passar dig som snabbt vill ha ett vitare leende. Vi kan hantera allt från ytliga missfärgningar från kaffe och cigaretter till djupare infärgningar i emaljen. Alla våra kliniker i Stockholm utför tandblekning, och vi erbjuder även alternativ som porslinsfasader eller porslinskronor om så behövs.

Under behandlingen isolerar vi dina tänder och skyddar tandköttet innan vi applicerar Opalescence-gelén. Efter 20-30 minuter spolar vi bort gelen, och om du önskar kan vi upprepa processen. Vanligtvis tar hela behandlingen cirka en timme.

Tandblekning hemma

För tandblekning hemma tillverkar vi en individuell skena som du fyller med blekmedel och bär på tänderna. Denna metod är vetenskapligt bevisad och effektiv, jämfört med andra alternativ. Tandblekningen kan behöva upprepas efter några år, men skenan återanvänds vilket gör det kostnadseffektivt.

Fri konsultation!

Det finns olika typer av tandställningar. Diskutera med din tandläkare vilken som passar dig bäst. Varför inte välja en osynlig tandställning?

Kampanjen gäller t o m 31 juli 2024

Tandblekning före efter

tandblekning före efter

Biverkningar vid tandblekning

Blekning är en säker metod med få kända biverkningar. En vanlig men mild biverkning är ökad känslighet för kyla, men det är ofta övergående. Om du har befintliga fyllningar som inte matchar den nya tandfärgen, kan vi byta ut dem för ett enhetligt och strålande leende.

Boka tid för tandblekning i Stockholm

Välkommen till Tandea för professionell tandblekning. Vi finns på flera orter i Stockholm. Vårt team av tandläkare står redo att hjälpa dig bli kvitt missfärgningar och ge dig det strålande leende du drömmer om. Boka din tid online eller kontakta oss direkt för personlig service. Vi ser fram emot att hjälpa dig uppnå dina estetiska mål med tandblekning i Stockholm.

Efter tandblekning är det bäst att undvika färgstarka livsmedel och drycker som kaffe, te, rött vin de första 48 timmarna. Undvik även tobak och alkohol som kan påverka resultatet. Efter några dagar kan du gradvis återgå till din vanliga kost, men kom ihåg att borsta tänderna regelbundet och undvika ämnen som kan skapa missfärgningar.

Priserna för tandblekning i Stockholm kan variera betydligt och beror på flera faktorer såsom vald metod och plats. Det finns olika alternativ att välja mellan, inklusive engångsskedblekning, hemblekning per käke, professionell klinikblekning och avital tandblekning. Det är viktigt att förstå att kostnaderna kan skilja sig markant mellan olika tandvårdskliniker och behandlingsalternativ.
Se vår prislista för tandblekning.

Hållbarheten av tandblekning varierar från person till person och beror på flera faktorer. Generellt sett kan resultatet av tandblekning vara synligt i upp till ett par år. Det kan dock förkortas om man äter eller dricker färgande ämnen som kaffe, te, rött vin eller rökning, vilket kan göra att tänderna gradvis återgår till sin ursprungliga färg. För att förlänga hållbarheten är det viktigt att undvika färgande ämnen och att följa en god tandvårdsrutin. Vissa personer väljer att göra regelbundna touch-up-behandlingar för att bibehålla sitt resultat.

Till toppen