fbpx

Tandhygienist Stockholm

Förebyggande behandling utförs av tandhygienist eller tandläkare. Åtgärderna består av information och instruktion i munhygien, borttagning av lättare tandsten, och tandpolering fluortandkräm.

Tandhygienist

Hos Tandea arbetar våra tandläkare och tandhygienister effektivt med förebyggande tandvård. Våra kunniga och erfarna tandhygienister hjälper dig upprätthålla god munhälsa och förebygga tandproblem. Genom regelbundna besök hos våra tandhygienister kan du vara säker på att dina tänder är i trygga händer. Vi utför grundlig tandrengöring, tar bort plack och tandsten samt ger råd om hur du bäst tar hand om dina tänder och tandkött mellan besöken.

Varför ska jag gå till en tandhygienist?

Det finns flera viktiga skäl till varför det är fördelaktigt att regelbundet besöka en tandhygienist:

Förebyggande tandvård – Tandhygienister utför professionella rengöringar av tänderna och tandköttet för att avlägsna plack och tandsten. Detta minskar risken för karies, tandköttsproblem och andra tandrelaterade sjukdomar.

Tidig upptäckt av tandproblem – Vid regelbundna besök kan tandhygienisten upptäcka tidiga tecken på tandproblem och tandsjukdomar inklusive karies och tandköttsinflammation. Detta möjliggör tidig behandling innan problemen blir allvarliga och kräver omfattande åtgärder.

Rådgivning om munvård – Tandhygienister ger råd om korrekta tekniker för borstning och användning av tandtråd. De kan också ge tips om kost och livsstilsfaktorer som påverkar din oral hälsa.

Grundlig rengöring av tänderna – Regelbunden rengöring hos tandhygienisten ger dig en fräsch känsla i munnen och håller tänderna och tandköttet friskt. 

Regelbundna besök hos en tandhygienist är en viktig del av att hålla dina tänder i gott skick. Tandhygienister kan hjälpa dig att förebygga tandproblem, upptäcka dem i ett tidigt skede och ge råd om hur du kan bibehålla en god munvårdsrutin.

tandhygienist verktyg

Detta kan du kan få hjälp med hos en tandhygienist

  • Undersökning av munhygien: En noggrann granskning av din munhälsa, inklusive tandkött och slemhinnor, för att identifiera eventuella problem.
  • Kontroll av bettförhållanden: Bedömning av ditt bett och bettförhållanden för att upptäcka eventuella avvikelser.
  • Rengöring av fläckar, plack och tandsten: Effektiv borttagning av fläckar, plack och tandsten för att förebygga karies och bevara en frisk mun.
  • Fyllningar efter borrning: Lagning av eventuella kariesangrepp eller skador på tänderna efter behov.
  • Förebyggande behandling med fluorlack: Applicering av fluorlack för att stärka och skydda tänderna mot karies.
  • Behandling för ilande tandhalsar: Behandling och rådgivning för att minska ilningar och obehag i tandhalsarna.
  • Röntgenundersökningar: Användning av röntgenbilder för att diagnostisera och övervaka tandproblem.
  • Tandblekning: Professionell tandblekning för att ge dig ett vitare och mer strålande leende.

Boka tid hos Tandea

Vårt team av tandläkare och tandhygienister ger dig en personlig och omfattande tandvårdsupplevelse. Vi fokuserar inte bara på behandling utan också på utbildning och förebyggande tandvård. Vid varje besök tar vi oss tid att diskutera din munhälsa och ger dig råd om hur du kan förbättra och upprätthålla den mellan besöken. Om du önskar att förebygga tandproblem, hantera en befintlig tandsjukdom, eller bara förbättra ditt leendes utseende, är vi redo att hjälpa till. Boka en tid hos en tandhygienist på någon av våra tandkliniker i Stockholm. Välkommen till Tandea!

Vanliga frågor

För att förbereda dig för ett besök, borsta tänderna och använd tandtråd noggrant. Var beredd på att diskutera din nuvarande munvårdsrutin och eventuella problem eller förändringar i din munhälsa.

Tandhygienister utför behandlingar som rengöring av tandsten och plack, polering av tänder, fluorbehandling och rådgivning om munhygien. De hjälper också till med att upprätta individuella vårdplaner för att förebygga tandproblem.

Tandläkare behandlar tandproblem och utför tandkirurgi, medans tandhygienister fokuserar på förebyggande vård och tandrengöring. De kompletterar varandra i att upprätthålla patientens munhälsa.

Regelbundna besök hos en tandhygienist, vanligen var sjätte till tolfte månad, är viktiga för att upprätthålla god munhälsa och förebygga tandproblem. Om du har specifika tandhälsoproblem kan det behövas tätare besök, kanske var tredje till sjätte månad, beroende på din tandhygienists rekommendation.

Till toppen