Rotfyllningar

Då t.ex. ett kariesangrepp når pulpan, eller då tanden värker pga pulpainflammation som inte läker, måste tanden antingen rotfyllas eller dras ut. En rotfyllning syftar till att bort pulpainnehållet (levande eller död) genom att rensa rotkanalerna under ordentlig spolning med bakteriedödande medel för att därigenom skapa en steril rotkanal. Slutligen fylls rotkanalerna med ett tät material för att motverka bakterieläckage via rotkanalsystemet.

Kostnad

En rotbehandling är tekniskt mycket svår och det är viktigt att den utförs korrekt. En tand kan vara enkanalig eller flerkanalig med upp till fyra kanaler. Beroende på antalet kanaler och svårighetsgraden varierar kostnaden för olika tänder. Åtgärderna är 501-504 enlig vår prislista.

Vi på Tandea använder sen länge ett maskinellt renssystem (Sendoline) med NickelTitan som är filar som ger optimal rens och slutresultat. Vi har därför en hög lyckandefrekvens på alla våra rotfyllningar.

Behöver du tandläkare nära Haninge och Handen, eller söder om Stockholm, tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.