Vi har under oktober månad påbörjat en utbildning som sträcker sig över 6 tillfällen i ClearCorrect, osynlig tandställning. Som alla behandlare på samtliga av våra kliniker deltar i. 

Vad är ClearCorrect?

ClearCorrect är en tandställning i form av genomskinliga plastskenor som du trär på dina tänder. Skenorna är ca 0,7 mm tunna och ska bäras dygnet runt och endast tas ut vid intag av måltid och tandborstning.

Hur går det till?

Du kommer till oss på en konsultation och får berätta om dina önskemål. Sedan undersöker tandläkaren och scannar, alternativt tar ett avtryck av, dina tänder. Dessa avtryck skickas sedan till ClearCorrect-labbet där det i samarbete med tandtekniker från Texas tas fram en 3D modell av hur slutresultatet kommer att bli. Detta tar ungefär en vecka. Du får då se 3D modellen med förväntat resultat, informeras om kostnad samt hur länge du behöver bära skenorna. Om du bestämmer dig för att genomföra behandlingen beställer vi skenorna som normalt sett kommer inom 1-2 veckor. Du kommer sedan att behöva besöka din tandläkare var 2-4e vecka för kontroll och eventuell justering under behandlingens gång. När behandlingen är klar fäster tandläkaren en retainer, metalltråd, på baksidan av dina tänder. Detta för att tänderna inte ska flytta på sig och behålla slutresultatet.

Fördelar?

Osynlig tandställning har många fördelar jämfört med en traditionell tandställning i metall. Eftersom att du lätt kan ta ut skenorna så blir rengöring av tänderna mycket enklare, du borstar och använder tandtråd precis som vanligt. Det finns inte heller några trådar som det fastnar mat i.

Estetiskt sett så upplevs en osynlig tandställning snyggare av de flesta då den knappt syns. 

Man kan förutspå och få en bild av hur slutresultatet kommer bli redan innan behandlingsstart vilket underlättar beslutet att påbörja behandlingen.

Kostnad?

Priset varierar mellan 25.000-45.000 kr, beroende på hur stora korrigeringar av bettet man önskar göra.  Konsultationsbesöket, scanningen/avtrycket, 3D modellen med förväntat slutresultat och information om behandlingens längd och pris är kostnadsfri. 

Vi erbjuder delbetalning till alla patienter med svenskt personnummer och utan betalningsanmärkningar via Svea Ekonomi.

Vem kan använda osynlig tandställning?

Du som inte är helt nöjd med ditt leende och önskar korrigera tänder som lutar åt fel håll, är roterade, trångställda, glesställda osv.

Osynlig tandställning passar alla. Besök oss på en konsultation för att se vad osynlig tandställning kan uppnå för resultat!