Miljontals människor runt om i världen har fått nya ersättningständer med hjälp av implantat. Av naturliga skäl används metoden mest hos patienter som är 50+. Men ofta finns behov att ersätta tänder även hos yngre människor under förutsättning att man vuxit färdigt. Då blir det en naturlig lösning att välja implantat.

Man får nya ”egna” tänder som sitter fast ordentligt, direkt i käkbenet.

Vid implantat används både enstaka tandkronor, broar och proteser. Dagens metoder är mycket effektiva och de flesta patienter säger efter genomförd behandling ”Var det så enkelt!” Det är inte dyrt om man ser till det slutliga resultatet. Hela livssituationen förändras. Man kan tugga utan besvär. Man kan le och visa tänderna utan att känna sig generad. Det är aspekter man bör ta med i värderingen av priset. Dessutom finns de många ekonomiska bidrag när det gäller implantatbehandling. Det berättar vi mer om när du bokar tid hos någon av våra duktiga tandläkare i Stockholm.

Är tandimplantat något för dig?

Implantat-idén bygger på en från början svensk upptäckt för cirka 70 år sedan. Den hårda metallen titan har den unika egenskapen att kunna växa samman med kroppens egna byggmaterial.

Man ersätter den naturliga tandroten med en titanskruv, som opereras in i käkbenet och får läka vanligast 6-12 veckor. Detta s.k implantat har förmågan att fungera som en frisk tandrot både för enskilda tandkronor och för broar, och annan protetik.

Större arbete kräver ibland längre tid och mera arbete än enstaka tandkronor, men behandlingen och behandlingstiden är ingenting att oroa sig för.

Med implantat kan man vara helt säker på att tänderna sitter fast. Miljontals människor runt om i världen är idag levande bevis på metodens pålitlighet.

Gratis implantatkonsultation

På alla våra tandläkarkliniker i Stockholm, kan du boka tid för en kostnadsfri implantatkonsultation. Under lugna former får du möjlighet att få svar på dina frågor. Tandimplantat är den bästa lösningen vid tandförluster. Hör av dig, kanske redan idag!