Våra tänder missfärgas med åren av födoämnen såsom kaffe, te, rödvin och curry.

En tandblekning fungerar så att ämnet väteperoxid verkar på tanden och bryter ned allt organiskt material. Missfärgningar är ett organiskt material medan tandens emalj inte är organisk och påverkas därför inte.

För en trygg tandblekning ska du alltid bleka dina tänder hos din tandläkare. Produkter som innehåller mer än 0,1% väteperoxid får endast säljas till tandläkare, därför innehåller blekningsprodukter på nätet ofta mindre än 0,1% väteperoxid vilket inte ger något större resultat, eller så säljs produkterna olagligt vilket innebär att du tar en risk att skada dina tänder.

Innan en tandblekning utförs ska man alltid göra en undersökning av tänderna för att kontrollera att det inte finns några hål, tandsten eller blottade tandhalsar. Har man blottade tandhalsar, hål eller tandsten måste man först laga tänderna och göra rent för att få ett snyggt resultat och undvika värk.
Vanliga biverkningar är att det ilar i tänderna, det brukar vara värst första dygnet efter att du har blekt. Det kan därför vara bra att ett par veckor innan och efter att du har blekt tänderna börja använda en tandkräm eller fluorprodukter som förebygger ilningar. Fråga oss gärna så kan vi rekommendera produkter till dig.

Vi utför tandblekning på alla våra kliniker runt om i Stockholm och använder oss av Opalescence blekmedel. Du kan välja om du vill bleka dina tänder på klinik eller i lugn och ro hemma. Du måste vara över 18 år för att bleka dina tänder hos oss.