fbpx
Loading...
Hem/Vårdgivare

Vårdgivare

Vi vill skapa samarbete med dig vårdgivare

De stora käkkirurgiska klinikerna i Stockholm utför inte längre dento-alveolär kirurgi på remiss, utan ägnar sig åt sådan tandvård som behöver sjukhusets resurser. I och med detta vill vi skapa ett samarbete med er remittenter. Vi har specialiserade tandläkare inom parodontologi, endodonti, protetik och kirurgi. Därför tar vi gärna emot remisser för följande behandlingar:

Remiss för rotbehandling

Det är oftast svårbehandlade kindtänder som remitteras till oss. Orsaken kan vara böjda rötter eller trånga rotkanaler. Behandlingen är oftast uppdelad på två besök, ett besök för rensning och ett för själva rotfyllningen. Det vanligaste är ca 2-3 veckor mellan behandlingarna. Om förutsättningarna finns så rotfyller vi i samma sittning som rensningen.

Remiss för implantat

Våra duktiga tandläkare kan hjälpa er med fixturinstallation vad gäller singel-, del-, eller helkäksimplantat. Vi använder oss av Straumann som plattform. Vid önskemål kan vi även utföra och färdigställa den protetiska konstruktionen. Ni väljer själva vad ni behöver hjälp med.

Remiss för operation av visdomständer

Svåra visdomständer eller andra svåra tänder som behöver opereras bort.

Remiss för parodontalkirurgi

Djupa fickor som inte läker ut behöver oftast opereras bort, något som vi också kan hjälpa till med.

Remiss för OPG/CBCT

Behöver ni ett OPG eller CBCT röntgen? Remissen för OPG kan sändas till en våra kliniker i Barkarby, Hjorthagen, Skogås Södermalm eller Skärholmen. CBCT remisser kan endast sändas till kliniken på Södermalm. Efter att behandlingen är färdig sänds remissvar tillbaka till dig. Vi utför endast det som anges av dig i remissen och du får alltid tillbaka patienten.

Remiss för antiapnéskena

Våra tandläkare på Södermalm, och i andra klinikerna söder om Stockholm har en lång erfarenhet att framställa antiapnéskenor för patienter med nattliga andningsuppehåll. Våra skenor är s.k. duoblock, dvs två separata skenor, som dessutom är justerbara. Skenorna har stor patientkomfort och lång livslängd.

Tandea Lab

För tillverkning av tandproteser, tandkronor, tandbroar, tandimplantat och andra tandtekniska tjänster har vi ett högteknologisk laboratorium i södra Stockholm. Med senaste tekniken och med moderna metoder och material erbjuder vi det bästa inom estetisk tandvård, tandimplantat, porslinsarbeten och inom CAD CAM/frästeknik. För kontakt, ring 08-50662127 eller maila till lab@tandea.se. Mer info kan du få sidan för lab

Language