fbpx
Loading...
Hem/Behandlingar/Estetisk tandvård i Stockholm

Estetisk tandvård och tandblekning i Stockholm

Kosmetisk tandvård ersätts inte av det nya tandvårdsstödet.

Många vill ha vitare tänder. I vissa fall handlar det bara om ytliga missfärgningar från till exempel kaffe och cigaretter, och då kan man lätt putsa bort dessa hos tandläkaren eller tandhygienisten. I andra fall sitter infärgningen djupare i emaljen och då måste tänderna genomgå tandblekning. Alla våra kliniker i Stockholm utför tandblekning. Om tandblekning inte hjälper eller om tandraden behöver ändras vad gäller färg och form, kan tänderna försättas med porslinsfasader eller porslinskronor.

Vi erbjuder nu också behandling med avtagbar tandställning för snedställda framtänder, läs mer nedan.

Tandblekning enligt “hemmametoden”

För att bleka alla tänder, antingen enbart i överkäken eller både uppe och nere, gör man en individuell skena i plast som patienten fyller med ett särskilt blekmedel och sätter på tandraden. Skenan kan antingen bäras på dagen eller på natten. Behandlingen kan behöva upprepas efter 1-3 år, men då har man redan skenan så det blir billigare att bara köpa nytt blekmedel till.

Denna metod är bevisad vetenskaplig och har bästa effekten, jämfört med blekning i stolen.

Det finns inga kända allvarligare biverkningar och de medel vi använder är godkända. Ibland blir tänderna känsligare för kyla efteråt, men detta kan i regel behandlas. Eftersom inte fyllningar bleks på samma sätt som emaljen kan man också behöva byta ut fyllningarna i framtänderna mot en ljusare nyans när man bleker tänderna.

För skötsel och användning hänvisar vi till separat informationsblad.

Är du intresserad av tandblekning Stockholm, tveka inte att höra av dig.

Porslinsfasader

En skalfasad är en ersättning för en skadad eller missfärgad del av emaljen på framsidan av en tand, och tillverkas av porslin. Med hjälp av en fasad kan man också bredda en framtand för att fylla ut ett störande mellanrum. Fasaden tillverkas genom att tandläkaren formar till tandytan genom lätt slipning och en passande färg provas ut. Ett avtryck av tanden tas och skickas till tekniker som tillverkar fasaden. Efter provning kan fasaden ”klistras” fast på tanden.

Porslinskronor

Se avsnittet ”kronor”.

Tandreglering

Det bör nämnas att tandreglering ibland kan vara ett alternativ till porslinsfasader och porslinskronor. Tandreglering kan med gott resultat användas som behandlingsalternativ hos en del vuxna. Det finns olika typer av tandställningar. En del är avtagbara och en del sitter fastlimmade på tänderna, så kallad räls.

Vi erbjuder våra patienter tandställning med s.k. ClearCorrect eller Inman Aligner, som är en enkel avtagbar tandställning för att korrigera trångställda och snedställda tänder kontrollerat och säkert. Behandlingen är mycket säker och effektiv jämfört med andra behandlingsalternativ. Med den patenterade Inman Aligner flyttas dina tänder varsamt till en ideal position på några få veckor till månader. Dock är ClearCorrect mer mångsidig och kan med fördel flytta mer än bara framtänder. De flesta fall kan slutföras inom 6-16 veckor med Inman Aligner och eftersom den är avtagbar kan du själv ta ut den när så önskas. Behandlingen utförs av certifierade tandläkare på någon av våra kliniker.

Fillerbehandlingar med Stylage

Naturligt skönhet- är det möjligt? Nu kan vi även behandla dina rynkor och läppar med STYLAGE fillers,som är tredje generationens hudfiller och är helt naturligt. Den används för att fylla ut fina linjer, djupare veck, samt för ökad volym i t.ex. kinder, panna och läppar. Vi har alltid legitimerad personal som utför behandlingen. Kom gärna på en gratis konsultation.

Language